Elvis festivalen i Bad Nauheim 2019

Nu var jag äntligen på väg till Elvis-festivalen i Bad Nauheim. Jag var väldigt förväntansfull och nyfiken på vad jag kommer att få uppleva i morgon. Fredag i Bad Nauheim på festivalen. Jag hade beställt rum på hotell Lindemann, Jag kunde bara boka en natt från torsdag till fredag. Tyvärr var jag försent ute. Hotellet var fullbokat hela helgen (inte så konstigt kanske) av Elvis fans.

På väg på motorvägen.

Jag vet inte var alla kom ifrån, men det var mycket trafik på motorvägen. Nåja ingen panik. "Bara att hänga med och inte stressa." Detta är ju en vanlig syn i dag. På radion informeras bara om köer över 3 kilometer. Det är så många mindre köer i dag så det skulle inte bli mycket tid över för andra program. Kön släppte så småningom och jag kunde dra på lite. Jag ringde till hotellet och sa att jag var lite sen. Jag fick en kod till dörren och kunde ta nyckeln till mitt rum själv. Nu var det bara att duscha och hoppa i sängen.


På väg in i Bad Nauheim.

Det satt informations-skyltar hela vägen in till staden. Man kunde helt enkelt inte undgå att se att det var Elvis-Festival i staden.

Nu var det Fredag. 

Jag kunde inte bo kvar i hotellet eftersom det var uppbokat av Elvis fans från olika länder. Hotell Grünewald var också upptaget, och jag ville inte heller betala 3,500:- för ett rum under festivalen. Jag hade ju bott där en gång för 800:- det får räcka.

Elvis fans kom från alla länder. Här en bil från Schweiz. Knallarna som sålde souvenirer kom också.


Jag åkte söder ut några mil och fick tag på ett hotell-rum för 850:-. Efter att ha checkat in, tog jag en liten tupplur för att orka med kvällen. Redan på torsdag hade det startat med lite förfester. Men nu var det Fredag den 16/8 -2019, och nu skulle den 18:e Europeiska Elvis-festivalen gå av stapeln. Jag tog bilen in till Bad Nauheim. Men det var nog fel av mig. Hela innerstaden var avstängd. Jag blev hänvisad till en parkering, och fick ta en taxi till Elvis-Presley-Platz. Hade jag haft en Cadillac hade jag kunnat köra ända fram.

Här var själva invigningen på kvällen i Hotell DOLCE. Här har jag och min fru bot monga gånger. 

Hur stor var Elvis i Tyskland och Bad Nauheim? 

Han var oerhört stor! I 3 dagar firades Kungen av Rock'n Roll Elvis Presley (1935-1977)

Från 1958 till 1960 var Elvis i Bad Nauheim 

Fredag: Öppnandet av festivalen i centrum kl: 14,00

Det började med en rundtur i Elvis fotspår. Fredag kl: 17,00 var det officiella öppnandet av att fira Kungen. Med stjärngäster som: Elvis Ex Linda Thompson (69) som var Elvis flickvän efter skilsmässan från Priscilla (74). Hennes bror Sam Thompson (71). Sam var även Elvis Bodyguard. Tupelos Borgmästare (i Tupelo föddes Elvis) Jason Shelton från U.S.A. Borgmästaren från staden Bad Nauheim med följe. Ja, listan kan göras lång, mycket lång! Här i Bad Nauheim träffade han sin blivande fru Priscilla (endast 14 år gammal). Han fick aldrig träffa henne ensam. Men han väntade otåligt på henne i Memphis ända fram till 1 maj 1967 nä de gifte sig.

Många blommor och minnessaker lades ner vid minnesplatsen. Den stora vita buketten är från staden Bad Nauheim.

Elvis Presleys Mercedes Benz 600 i nyskick

I denna teatern uppträdde de olika artister.

Nu börjar det komma bilar. En bild-serie följer.

Nu började folk strömma till med sina bilar.

Gatorna stängdes av (Umleitung). 

Inte bara bilar utan också fantaster i husbilar.


                 Elvis-fansen var uppklädda i tidsenliga kläder

Lyckost henne som fick ta med sig Elvis-Presley hem!

Fackeltåg genom stan på kvällen. Snygga motiv på tröjorna.

Paret var uppklädda i tidsenliga amerikanska uniformer. Han hade varit och jobbat några år i Sverige och Trollhättan och kunde lite svenska. Här nedan ett trevligt par som var från Utrecht i Nederländerna (Holland). Kolla in stilen! Elvis for ever. kolla in skorna 50 tal.

Kolla in skorna som man skulle ha på 50-60 talet (MYGGJAGARE)

Även tennisskor var tillåtna. Man var ju tvungen att hänga med.

Många amatörer uppträdde och mjukade upp stämningen inför kvällen.

Öl-baren var ett populärt ställe. "Varför inte, det var ju fest."


Kolla in skorna och Elvis bältet på nedan bild.

Detta är det sista fotot som togs av Elvis Presley i Bad Nauheim. Eftersom bron ska rivas bestämde sig Elvis fan-klubb i Bad Nauheim för att behålla en del av räcket, och göra en avgjutning av Elvis Presley i brons. I dag pågår en insamling för att finansiera detta projekt.2019 


Man planerar att den ska se ut så här när den är färdig.

Ja, vad gör man inte för sin idol här i Bad Nauheim, The King of Rock'n Roll i brons.

Ja, alla hade roligt. Gammal som ung. Nu hade jag fått ett tips att åka några kilometer söder ut till Friedberg. I Friedberg gjorde Elvis militärtjänst i Ray Barracks mellan 1/10-1958 och 2/3- 1960. Nu var jag på väg ut ur staden, men döm om min förvåning när jag står vid korsningen för att det är rött. Då dyker Elvis upp i stopp-ljuset! Hade jag inte tagit ett foto på detta hade väl ingen trott på mig!


           Elvis Presley i Rött och Grönt. Vad mer kunde man begära?

Framme i Friedberg.

Jag svänger av huvudvägen och vad ser jag då! Mitt i rondellen står en staty av Elvis Presley. ARMY HOME OF ELVIS PRESLEY. 1958-1960

Så såg utgången ut 1958.

Så ser den ut idag 2019.

Jag förmodar att ELVIS också fick stå vakt i den här kuren?

På väg hem.

Nu har ni upplevt historien om Elvis Presley i Bad Nauheim och militärförläggningen i Frieberg.

Elvis Presley hade en slogan som han alltid sa då du lämnade honom, ungefär som vi säger hej då.

T C B

Festivalprogram

Taking Care Of Business

Nu tror ni att jag är Elvis Presley-fanatiker. "O, nej"! jag tycker om delar av hans låtar. Men det fans andra jag tyckte var lika bra som Elvis t.ex.
Roy Orbinson. Terry Stafford. Alma Cogan. Paul Anka. The Ronettes. Eddie Cochran. Fats Domino. Pat Boone. The Platters. Patsy Cline, Tommy Steele. Johnny Burnette. Bobby Daring. Ricky Nelson. Neil Sedaka. Buddy Holly. Emile Ford. Cliff Richard. Och många fler artister från 50-60- talet. Även Svenska artister. Rock Rage. Burken (Leif Björklund) Siv Malmkvist. Sven Ingvars. (Jerka) Jerry Villiams Tova Karlsson m.fl. 
När jag körde ut ur Bad Nauheim och kom ut på motorvägen mot Kassel, tryckte jag in cd-skivan jag hade köpt på festivalen, och ur högtalarna kom:

You Are Always on My Mind.

Fotot taget av mig på Graceland i Memphis. U.S.A.

Med brylkräm i håret och stålkam i fickan försökte man likna Elvis so got det gick 1962 ."Brylkrämspojkar" 

Text och Bild. Dieter Dunedal