Bud transporter i Europa

Efter Många år i flyttbranchen där jag började redan 1968 fick jag en ide om en ny nisch när jag var i U.S.A- (Amerika) och Hawaii. Det var "Just in Time Delivery" Här fick jag se bilar med reklam på sidorna som DHL.TNT.FED Express. UPS.

Arizona Memorial på Hawaii (Pearl Habor)

Efter att kommit hem till Sverige igen fick jag en tanke på att börja med budtransporter  för mindre och lättare gods än de tunga möbler jag burit under många år och som började bli slitsamt man var ju ingen ungdom direkt längre. Efter att startad 6 företag och sålt alla med bra förtjänst även lagret på Fjärvärmevägen efter väg 26 i Skövde, Vid en resa till Tyskland fick jag se mindre DHL bilar köra omkring i Hamburg och Berlin och frågade en chaufför vad de körde. Till svar fick jag att "vi kör paket som beställs på nätet (internet)

Vad var internet "inte den blekaste aning" nåja jag kom hem och grubblade över detta året var 1996 något år senare sålde jag inkråmet i Flyttspecialisten i Skövde AB till Wetterstadens Flyttningsbyrå i Huskvarna och bytte namn på bolaget till Budspecialisten i Skövde AB och köpte en Volkswagen Cady

Volkswagen Cady.

snabba transporter var inne och jag fick kontakt med ett företag från Tyskland Thielmann från Wuppertal som körde snabba transporter till Volvo, Saab. och Scania. i Sverige. Mitt första uppdrag för detta företaget var en halv pall på 350 kilo till Volvofabriken i Umeå från Skövde, även många transporter till Arvika och Scania i Södertälje.

 Två Fordar köptes till 

Efter att tagit över godstransporter från företaget Thielmann i Tyskland detta gjorde att hans bilar kunde köra tillbaka till Tyskland snabbare medan jag körde ut godset till olika företag i Sverige. Mitt nystartade företag gick riktigt bra och jag köpte in ytterligare två bilar och efter en tid ville jag förverkliga intrycket jag fick i USA. Med. DHL. TNT. UPS. Och Fed Express.

Året är nu 1997

Jag ville ju skaffa mig en egen kundkrets så jag tog min portfölj och åkte till Göteborg och i Säve fanns ett litet kontor för DHL. Där jag klev in och sa "Hej jag har en budfirma i Skövde och kan stå till tjänst om så behövs och killen på kontoret sa direkt "Det var bra att du dök upp" För vi har sökt någon i dina hemtrakter som var Mariestad Skövde Skara Lidköping Grästorp och Trollhättan t.o.m. upp till Örebro och Askersund. Mitt område var stort och jag anställde Lennart Svensson som dagligen åkte till Landvetter för att hämta paket på DHL. och TNT. för vidare utkörning i vårt distrikt.

DHL.TNT.

Efter en tid växte DHL. och flyttade till Landvetter Flygplats med kontoret från Säve. Där på Landvetter hade även nu TNT etablerat sig. Nu knallade jag upp till TNT och erbjöd mina tjänster för för dem också. "Det blev napp direkt", Nu gick bilarna i skytteltrafik till Landvetters Flygplats två ggr om dagen. Båda dessa företag var ju konkurrenter. Så jag sate upp en mellanvägg i bilarna. DHL. Bak och TNT. Fram vilket gjorde att jag fick betalt från båda för samma resa.

Vad hände med Thielmann från Wuppertal? Jodå jag hade fortfarande transporter åt företaget. De hade alla transporter från Tyskland till Volvo. Saab och Scania till Sverige men nu var det jag som bestämde priset efter som jag hade fullt upp med DHL. och TNT. Så behövde jag egentligen inte Thielmanns körningar för att överleva men eftersom jag kunde sätta priserna själv så blev förtjänsten därefter.

Efter att transporterat en tid för DHL. och TNT. förstod jag att när de har tillräckligt med gods till mitt område kommer de att sätta in egna bilar och skulle inte behöva minna tjänster, vilket de också gjorde men under tiden jag körde för DHL. och TNT, marknadsförde jag mig hos de företag jag utförde transporter åt med att lämna mitt visitkort.

Ja sålde de två Ford bilarna till ett annat företag som i dag lever vidare i Skövde. De fick i köpet ta över transporterna för DHL. och TNT. "Jag fick bra betalt" Jag ville ju bli av med de minskade transporterna för DHL. och TNT.

Jag behöll namnet och tel numret och koncentrerade mig på utlandets transporter som var bättre betalt. Ingen frågade vad det kostar utan frågan var "när kan du vara framme"

Visitkorten gick åt som smör i solsken


Nu var det full rulle.

Jag hade skaffat mig en egen stor kundkrets bl.a Tryckerier och Bokbinderier i Skaraborg men fick fortfarande transporter för DHL. och TNT även för Sact som hade hand om alla snabba flygtransporter på Landvetter sådant som var långt, brett eller högt och som inte gick in i flygcontainrarna körde jag till olika destinationer i Europa. Efter en tid blev det alltmer snabba transporter över hela Europa och jag behövde en nu bilpark varpå jag köpte en Volvo FL 6 med sovhytt för 850 000:- i Borås och en Volvo V70 även en Opel skåpbil. V 70:n körde Volvo delar direkt från fabriken i Skövde till bl.a Kiruna och Gällivare. Volvo hade en ny motor en 16 liter som garanterade att inget stop skulle vara längre än 24 tim tyvärr var inte topparna på motorn till räkligt utprovade så många fisk transporter från nord Norge som gick genom Sverige, fick problem i Kiruna och Gällivare där kom vi in i bilden kosta vad det kosta ville. Och det gjorde det!

En chaufför till 4 bilar? NEJ jag hade Lennart Svensson som ordinarie. Sedan flera pensionerade chaufförer som ville komma ut ibland och dessa ställde upp med kort varsel.

Efter en tid blev jag omtalad för snagga transporter ända upp till Hägglund och söner utanför Örnsköldsvik. 

Höga kusten bron. Fotot taget från hotellet , där jag ofta övernattade på väg upp till övre Norrland många ggr. Bla. Kiruna. Narvik, och Tromsö i Norge.

 Hägglund & söner ringde ofta om transporter till södra Europa. Eller vad sägs om Rolls Royce fabriken i Kristinehamn där vi körde reservdelar till fartyg till England och Frankrike. Italien. Spanien. ja t,o.m. så långt ner som Gibraltar. Mest till fiskefartyg som hade fått problem med sina motorer. Från Årnäs med en halv pall fjäderkrampor till Renault i Lyon och Scania i Zwolle (NL) 

På väg i nord Norge med Ammoniak till fiskindustrin. Även med Hydraul kolvar till oljeplattformar.


Ammoniak från stora Höberg till fryshus och fiskindustrin och slakterier i Sverige och Norge. För div fabriker i Sverige till IKEA:s fabriker i Rumänien. Bulgarien och Polen. 

Lite udda fordon man träffade på i Rumänien och Bulgarien.


Eller för Emtunga offshore med delar till oljeplattformar över hela Norge. Från Dals Ed i Dalsland med 5 liter färg till Haugesund i Norge (Aluminiumverket) detta resulterade i att jag fick hämta prototyper av kofångare i Haugesund till bl.a Porsche och Mercedes i Stuttgart i Tyskland. Det ena gav det andra och så vidare, 

Volvo Blev Ford i Skövde och Sverige.

Jag träffade en tysk åkare Hermann Johansen på östra leden i Skövde där han stod med sin trasiga bil och trailer jag såg att det var en tysk nummerskylt och stannade och frågade om jag kunde hjälpa till. "Jodå det kunde jag"! Jag ringde till Volvo lastvagnars jour bil. Som kom ut och åtgärdade felet.

Det var ju söndag och Hermann skulle inte lossa förrän måndag. "Så han sa att vi åker upp till en pizzeria så bjuder jag" som tack för hjälpen. Nu berättade han att han körde för Ford i Tyskland med huvudkontoret i Köln. Han frågade vad jag höll på med? Och jag berättade att jag har en budfirma och han sa att han skulle ringa på måndag och prata med henne som har hand om alla transporter för Ford (Volvo) Andrea Otto. Och säga att du finns här i Sverige och kan det tyska språket. (Hermann och jag har än i dag kontakt med varandra)

Vad är Rhenus Logistics: Rhenus betyder floden Rehn på latin, och har ca 39 000 anställda. Här säger man inte nej till en transport 
Vad hände? "jo" två dagar senare ringde det från Fords huvudkontoret i Köln Tyskland. "Guten tag ess ist Andrea Otto på Ford i Köln. Hon var ansvarig för alla budtransporter. Hon frågade "Kan du ta hand om alla snabba transporter (Bud) från Volvo i Sverige för Ford"

 

Foto: här är gränsstationen mellan Ungern och Rumänien.

"Ingen tvekan här inte" Man säger ju inte nej till en "Guldgruva" så svaret var JA. Nu blev det full rulle med 4 egna bilar som gick dygnet runt, jag lejde även in andra åkare för att klara efterfrågan på alla budtransporter. Bla. Oves bud i Borgunda som fick transporterna med lim från Tanumshede till Estland en pall åt gången. Man kunde inte flyga lim efter som det blev för kallt i lastutrymmet på flygplanet. 

Ove hade även köpt en bil av mig (en Ford jag hade byt ut mot en ny bil) Några exempel på snabba transporter följer här: 10 kartonger med plasthylsor från Parker Hannifin i Falköping till ZF fabriken i Friederichshafen ligger vid Bodensjön i södra Tyskland (på gränsen till Schweiz) 167 mil enkel väg. Lastade på eftermiddagen och var framme 03,30 nästa morgon annars hade 3 500 stått utan arbete när skiftet började på morgonen.

Många transporter för Ford från Torsås, Först köra 31 mil i tomme till Torsås och lasta en eller två pallar med katalysatorer till Ford fabriken i Saalouis Tyskland 135 mil (ligger vid franska gränsen) Här hjälpte mig Oves bud i Borgunda många gånger. Även Kaj med Skövde Express ställde upp med sin lastbil till Bambury i England. En transport jag vill nämna är 20 st röda T tröjor med Audis 4 ringar på, (deras varumärke) någon hade glömt att skicka med dessa till Rovaniemi i nåra Finland. Det skulle fotograferas med 20 inbjudna personer med dessa tröjor på. Vad det kostade att transportera var aldrig frågan utan när kan du vara framme. Ett reklam foto som gick runt hela världen fick kosta vad det ville. Och det gjorde det.  

Från Dover till Bambury England.

Nu var det så att (bilföretaget) Rover i England hade gjort konkurs och Land Rover behövde en ny motor till sina bilar, där kom Ford (Volvo i Skövde) in i bilden med sin 5 cylindriga motor. Nu körde jag (vi) 2-3 gånger i veckan till Banbury och Basildon i England

De pensionerade chaufförerna körde till Puttgarden där vi bytte bil och jag fortsatte till England. Jag var borta i 2 till 3 veckor ibland utan att komma hem. I Banbury tillverkade man den exklusiva bilen Austin Marty och Land Rover. I Basildon strax utanför London var utvecklingen av nya produkter och Fords tävlingsverksamhet som Rallybilar.

Färjan mellan Calais i Frankrike och Dover i England.

Dovers vitta klippor.

Jag Dieter Dunedal lite tröt att åka mellan Calais och och Dover 2-3 ggr i veckan. När man kom till Dover körde man i regel M20 sedan in på ringleden runt London M25 som även kallas för värdens längsta parkeringsplats 19 mil lång. Efter en del "stop end gå" körde jag in på M40 mot Birmingham. och Coventry.

Här har jag lastat av flygplansdelar från Arlanda till Blackpool. Min bil den vita i mitten, och tagit en paus vid stranden.

På väg över bron som går över floden Thames i London. Här körde jag höger varv på M25 runt London på väg till Skottland

Betalstation på M25 runt London.

Inte alltid färjan utan jag tog även Tåget under Engelska kanalen (Eurotunnel)

Här i tåget under Engelska kanalen på väg med bud till Jaguar fabriken i Coventry (några kartonger)

F1 På Silverstone.

Vid ett tillfälle när jag körde med 2 motorer i skåpbilen till Banbury kom jag fram på lördag och tänkte att jag tar in på B&B (Bed end Brekfast) utanför Banbury för att sova ut i två nätter "ack vad jag bedrog mig" Det var fullt med folk över allt, till och med min planerade övernattnings säng var upptagen. Nu fick jag reda på vad det var! Det var F1 på Silverstone som endast låg 2 mil från där jag var. Jag fick helt enkelt ligga över på sätena i skåpbilen till söndag morgon.  

F 1 Biljett till Sllverstone.

På Söndag åkte jag och några tusentals andra på motorvägen till Silverstone. De hade nog en biljett vilket jag inte hade så jag chansade helt enkelt, kommer jag inte in får jag väl stå utanför och lyssna på motorljudet.

Jag träffade en kille från New York(USA)han hade flugit över till England för att se på F1 tävlingen. Han frågade mig var man kunde köpa biljetter. Jag sa att vi går till huvudingången. De hade sagt att det var utsålt men när vi kom dit så fanns det faktisk de dyra biljetterna kvar 200 st för 1300:- kronor st och endast kontant betalning fast i Engelska pund. Jag hade alltid mycket kontanter med mig ifall det skulle hända något på vägen men killen från USA hade bara kort som de inte tog emot som betalning. Amerikanaren fick låna till biljetten utav mig jag fick biljet Gold 2 nr 44och han 45.Vi satt ju brevid varandra och han sa att jag skickar dig pengarna när jag kommer hem till New York. Vilket han gjorde med råge! jag tyckte synd om honom som åkt så långt.

Vi hade kontakt en längre tid och kunde inte riktigt fatta att jag ställde upp för honom och det handlade ju om ganska mycket pengar på den tiden." Det hade aldrig gått i New York sa han" Han sa även att kommer du till New York så skall jag återgälda detta med råge "Vilket han gjorde" när jag var där. Han hade ett företag i ventilations branschen. Jag fich senare reda på att de inte kunde kontrollera kreditkort vid ingången på en söndag. 

Nu var det söndag kväll och alla besökare åkte hem så jag fick mitt (B&B) säng nu kunde jag sova ut och efter en engelsk frukost på Måndag morgon åkte jag och lossade motorn på Range Rover fabriken.  

Inte bara England

Många var transporterna till Volvo i Gent Belgien och Scania i Zwolle Neder Länderna. Även Frankrike. Spanien. Bulgarien. Rumänien. Italien. Tyskland. Norge. Estland. Polen. Belgien. Finland. U.S.A. Med flyg via Frankfurt. jag hade samarbetspartner i Tyskland. England. Frankrike. och Danmark. jag kunde få returlast i bland. Mest från Tyskland som hade stor tillverkning för bilindustrin. Jag vill nämna ett företag i Tyskland Just in time som jag hade ett stort samarbete med. Ett exempel lasta Motala på eftermidagen frame i Hannover Tyskland 03,00 för vidare transport ut i Tyskland.

Några tidningsurklipp när det var diesel demonstrationer i Nederländerna, jag kunde inte påverka situationen på något vis utan bara avvakta och allt löste sig ju till sist 16/9-2000

En natt i Antwerpen 

En transport jag aldrig glömmer var från Karlstad till Roue´ i Frankrike. En keflar plåt med en massa hål i som var 225 bred gånger 3,5 meter lång men vägde bara 65 kilo och skulle till ett pappersbruk i Roue´. En transport som inte gick att flyga så jag tog Volvon FL 6:an eftersom plåten inte gick in i en av de mindre bilarna. Väl hemma igen funderade jag över att behöva åka med en sådan liten last med en så stor bil till Frankrike. Nej tänkte jag! Så jag ringde till Frasse på kommunvärkstaden och frågade om jag fick låna ett takräcke av honom. De hade samma Opel bilar som jag hade. "Svar ja det går bra" nu monterade jag på takräcket på min bil och åkte ner till Furhoffs Rostfria i Skövde som jag kört många transporter åt. Plåten var paketerad i en träram för att inte bli förstörd i kanterna. Och kunde heller skadas av väder och vind. Nu hjälpte personalen på Furhoffs rostfria till med sin truck och lyfte över plåten på Opelns tak och några spännband runt träramen och saken var klar. Jag hade ju pris för lastbilen men förtjänsten blev ju större genom minskade omkostnader med den mindre bilen. 

Uppdragsgivaren var CACT på Landvetter, som jag körde många otympliga transporter för som inte passade i flyg containrarna. Plåten skulle vara framme på måndag vilket inte var några problem eftersom jag redan åkte från Skövde redan på fredag. Nåväl jag hade ju kört 2 turer till England tidigare i veckan, så jag var lite trött och på vägen ner stannade jag i Antwerpen och sökte upp ett villakvarter med en lugn och tyst gata för att sova. Eftersom bilen var tom (lasten låg ju på taket) och jag hade alltid en madrass med mig för att kunna lägga mig att sova en stund så även denna gång.

Väckt av polisen.

Jag anlände som sagt Antwerpen Fredag kväll och John blund hade kommit över migså jag hade bäddat ner mig och somnat så gott när det knackade på sidodörren. Jag for upp och öppnade dörren! Där stor två poliser med ficklampa och lyser på mig" fan tänkte jag vad är det som händer" Ja fick lämna passet och plånboken och fraktsedeln, och där stod jag i kalsongerna medan poliserna kollade pappren och bilen. Vad hade hänt? Jo utanför villan där jag hade parkerat hade det sket ett inbrott och larmet gåt till polisen. Så de var på utryckning till detta, efter en noggrann kontroll av poliserna fick jag köra vidare och var nu klarvaken efter allt ståhej.

På söndag morgon var jag i Roue och portvakten ringde in några killar så vi lyfte av plåten på taket samtidigt som de lovordade mig att jag hade kommit tidigare än beräknad. Fabriken behövde plåten till produktionen att framställa papper.

Skövde Flygplats.

Flygplatserna i Trollhättan och Skövde användes flitigt av Ford i Köln. 3-4 gånger i veckan kom det ett flygplan med en halv pall med delar till produktionen till Ford (Volvo) i Skövde och Saab i Trollhättan. Dessa transporter kom i regel vid 22,00 eller 01,00 på grund av att luftrummet på natten var så lite trafikerat och sedan körde vi ut godset till företagen.

ibland åkte jag i tomme från Skövde till Trollhättans flygplats för att hämta 10 kartonger med lagerhalvor som skulle levereras till Saab i Trollhättan, Flygplatsen låg ju vägg i vägg med Saab fabriken endast med ett staket emellan! "Nåja" Andrea Otto på Ford i Köln ville ha det så och jag hade ju betalt för hela resan! Hon litade väl på mig och mitt företag.

Skövde Flygplats skötte inte sina åtagande vad gäller handhavande av gods som kom från Tyskland bl.a ställdes en pall en lördag med känsliga injektorer för Volvo utanför grindarna där vem som helst kunde plocka till sig injektorerna eller om det hade börjat att regna då hade dessa injektorer blivit skrot.


Landvetters Flygplats.

Jag tyckte det var så ansvarslöst hanterat av Skövde flygplats så jag ringde Andrea Otto i Köln och talade om detta därefter flyttades alla flygtransporter till Landvetters Flygplats och det var inga problem att hinna leverera lasten till Ford (Volvo) i Skövde tidig måndag morgon. Även var Landvetters Flygplats öppen dygnet runt. Vilket inte Skövde flygplats var. Man fick ringa in personal varje gång ett flygplan kom.

En stor uppdragsgivare var Flying Enterprise.

Flying Enterprise hade sitt reservdelslager i en hangar på Skövde flygplats där jag fick kontakt med Mats som hade hand om reservdelarna och transporterna. De gick i regel till Jönköping, Köpenhamn eller Visby, även kördes gods från Visby till Oslo. Mats kunde ringa mitt i naten för att få en transport till Jönköping ibland 3 gånger under en natt. Jag minns en natt när jag hade åkt två turer till Jönköping och var inne på den tredje när jag körde på en räv strax innan södra rondellen vid Tidaholm kylaren gick sönder och vidare färd var omöjlig, jag ringde min fru Ing-Britt klockan 2,30 på natten och hon kom och hämtade mig för vidare färd mot Jönköpings flygplats med de delarna jag hade med mig därefter bogserade hon mig från Tidaholm till en bilverkstad i Skövde. Ing-Britt ställde alltid upp när det var nödläge och de andra chaufförerna var på andra körningar. Trots att hon själv arbetade i ICA butiken i Skultorp och skulle vara där kl sju på morgonen, blev inte många timmars sömn den natten för henne.

Efter några år flyttades verksamheten (Flying Enterprise) till Jönköping men Mats hade ett förtroende för mig så efter någon månad ringde han och sa "att jag har en transport till Blackpool i England men jag får inte tag på någon som kan göra detta" Jag svarade inga problem jag kommer ner till Jönköping i morgon bitti och lastar. Det blev flera transporter till Blackpool

Transport till Aberdeen i Skottland

Nu hade Mats förflyttat sig till Arlanda norr om Stockholm och jobbade för ett företag på Arlanda och ringde mig från sitt nya jobb och undrade om jag kunde köra en transport till Aberdeen i Skottland. Han var lite förtvivlad för han fick inte tag i någon i Stockholm som kunde utföra transporten. En flygmotor i en vagga med luftfjädring och det var bra om bilen hade luftfjädring vilken FL-6:an hade.

FL-6:an med sovhytt

Nu var det bara att åka till Stockholm och Arlanda där jag lastade en flygmotor. Med 3 140 Km till Aberdeen i Skottland. Här nedan ser ni färdvägen. Denna transporten gjorde jag 3 gånger. 

620 mil tur o retur vilken Transport! 3 gånger gjorde jag den.

Vänster trafiken var inga problem för det var så mycket trafik så det var bara att hänga med, heller inga problem att hålla hastigheten av samma skäl för det var fartkameror över allt

Det största problemet var att alla mått var i foot, inch och mile, En mile är 1,6 km och viadukterna räknades i foot 1 = 30,5 centimeter.

Här på väg till däcktillverkaren Michelin i Clermont Ferrand i södra Frankrike 

På denna bild en skruv från Lidköping tur o retur till södra Tyskland för att renoveras. Transporterade för en stor kund i Hjo som gjorde beslag för IKEA:s fabrik i Jaroslav Polen liger en mil från gränsen till Ukraina. Även många transporter gick till Baia Mare i Rumänien åt samma kund, 

Jag kan inte skriva ner alla transporter det skulle ta för lång tid ett litet axplock får räcka.

Inte bara med bil även bud med flyg.

Eftersom jag blev lite av en specialist på utlandet fick vi även ta flyget med bud t.ex. att hämta en kartong med bilen någonstans i Sverige eller Norge till Landvetters flygplats och ta första bästa plan till Frankfurt med 1-3 kartonger för vidare transport till bilindustrin Detroit i USA eller andra ställen. Vi åkte förstås inte med till USA utan flög bara till Frankfurt där jag hade en samarbetspartner som hade sex pensionärer som stod bereda att ta över transporten till USA. Det hade aldrig fungerat att vara borta så länge, visserligen var det första klass man satt i men bara åka fram och tillbaka med vändande plan "hade jag inte ro till" Detta gjorde jag bara en gång och det fick räcka.

Jag vill särskilt tacka min chaufför  Lennart Svensson och även alla pensionärer som ställde upp i tid och otid ETT stort TACK.

Ingen frågade vad det kostade att utföra transporten utan frågan var bara "när kan du vara framme" Och därför kunde jag själv mer eller mindre sätta priserna, utan att nämna några summor kan jag säga att det var riktigt bra betalt men det var ju också stora försakelser att köra dessa snabba transporter i tid och otid. 

Färjetrafiken.

Min budbil vid Stenaterminalen i Kiel Tyskland.

Alla färjeförbindelser användes. Calais-Dover. Helsingborg-Helsingör. Rödby-Puttgarden. Göteborg-Fredrikshamn & Kiel. Varberg-Grenå. Stockholm-Tallinn. Ystad-Swinoujscie. och Gedansk. Trelleborg-Rostock & Travemynde. Oskarshamn-Visby

Färjan jag åkte mest hem med på veckoslutet var Stena Line från Kiel Till Göteborg som tog ca 14 timmar och man kunde sova ut i sin egen hytt

Även kunde man äta i chaufförs restaurangen och träffa andra chaufförs kollegor 

Min sista bud transport.

Blev till San Pellegrino i Italien fabriken låg norr om Bergamo rakt upp i alperna så långt upp man kunde komma tills vägen tog slut. På andra sidan Alperna log St Moritz i Schweiz. Orten jag var i  hette St Giovanni di Bianco. Från denna ort kom även en före detta Påve. Som hette samma som orten. En liten bergsby men med det fina vattnet Pellegrino.

På väg hem ville jag uppleva gamla minnen, så jag körde över Sankt Gotthardpasset som är 2 106 meter hög. Första gången jag körde där var 1968 innan tunneln var klar fick man köra en serpentin väg över berget.

Nu var det dags att sälja företaget. Det var ju bra betalt ända tills konkuransen kom från Polen. Rumänien. Bulgarien. Här nedan står bud bilarna på rad utan för Skövde.

Här nedan stor ett gäng bud bilar vid bensin macken i Stilhorn Hamburg och väntar på körning. De kör för en bråkdel av de priser jag hade. Bud transporterna läggs ut på internet och den som ger lägsta budet får transporten, vilket betyder att en pall från Skövde till södra Polen kan kosta så lite som 2,500:- och det kan ju ingen konkurrera med.

Billig arbetskraft 

Konkurrensen med billig arbetskraft från Östeuropa blev för stor så jag sålde företaget (Inkråmet i Budspecialisten i Skövde jag behöll Aktiebolaget) 2008 till Per som startade Allbud i Skövde.

Jag köpte en ny bil en Renault Master och skapade ett nytt företag Bud och Transport i Skövde. Inte för att konkurrera med Per utan om han behövde hjälp med någon transport.

under mina flygningar med bud till Frankfurt träffade jag en Tysk kille som hade varit i Sverige och besiktigat en lastbil som varit inblandat i en olycka. Detta kommer att bli vad jag kommer att göra här näst. 

Berättelse kommer så småningom.

Text och Foto: Dieter Dunedal


Din Titel

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.

Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.

Din Titel

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.

Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.

Din Titel

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.

Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.

Din Titel

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.

Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.

Din Titel

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem.

Din Titel

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.

Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.

Din Titel

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.

Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.

Din Titel

Här börjar din text. Du kan klicka här och börja skriva. Dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est.

Eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem ut enim ad minima veniam.